Doctor Who Sezon 6 inceleme son 5 bölüm


Alex Kingston Doctor Who River Song

Image by dcnerd via Flickr

ve River Song‘un geçmişi ortaya çıkar

Doctor Who‘nun Steven Moffat‘ın imzasını tam gösterdiği altıncı sezonun ilk yedi bölümünü daha önce incelemiştim. Şimdi sıra kalan bölümlerde. Bu bölümlerde tüm karakterlerin hayata bakışları, onların kişiliklerini daha iyi öğreniyoruz. Ancak en önemlisi River Song’un kim olduğu ortaya çıkıyor, ve Doktor’un ölümühikayesi tamamlanıyor. Beyaz yazıları okursanız önemli bilgiler alırsınız ancak izleme keyfiniz kaçabilir. Hazırsanız aşağıda incelemeye kaldığımız yerden, Let’s Kill Hitler bölümünden devam ediyoruz.

Let’s Kill Hitler

Bu bölüm belki de serinin en abuk bölümlerinden biriydi. Melody Pond’un River Song oluşunu görmemiz ve Amy ile Rory’nin hayatlarında ne kadar önemli yer tuttuğunu anlamamız için yapıldığı belli ama içinde neden Hitler var anlaşılmıyor. Aslında bölümün hemen başında Hitler’i bir dolaba kitleyerek onu bir daha göstermiyor. Çünkü bölümün kahramanları Doktor ve River Song. River Song’un tanıdığımız bedenine geçişini görüyoruz. Doktor’u görür görmez öldürmeye çalışıyor ve ikilinin bu mücadelesindeki tatlı flört bölümün iyi anlarından. Sonunda River Doktor’u yaralıyor ama ölmek üzereyken onu kurtarıyor. Bölüm sonunda ise Doktor ölüm tarihini öğreniyor. Fena bir bölüm değil, hele River Song’u seviyorsanız çok keyif alırsınız.

Night Terrors

Bu bölümün aslında başarılı işlenmiş keyifli bir hikayesi olsa da ana konudan uzak olduğu için yavan kalıyor. Gece kabuslar gören bir çocuğun Doktor’a ulaşan psişik çığlığının peşinden İngiltere’ye toplu konutlara gidiyorlar. Orada geceleri kabuslar gören bir çocuğun kabuslarının içine düşüyorlar. Hatta tam olarak çocuğun korktuklarının saklı olduğu bebek evine gidiyorlar. Eğlenceli ve Doktor mitine uygun bir bölüm ama gene de kesmiyor.

The Girl Who Waited

Sezonun en iyi bölümünü seçmeye çalışırken bu bölüm ile sezon finali arasında kararsız kaldım. Bu bölümde tatil için gittikleri bir gezegende Amy daha hızlı akan bir zamana düşüyor. Rory ile Doktor onu kurtarmaya çalışırken o yaşlanıyor. Kendi başına yaşamak zorunda kalan, bundan dolayı da sertleşen ve acımasız olan Amy’yi görmek şaşırtıcı ve keyifliydi. Üçünün de karakter gelişimini sağlayan bir bölüm olarak çok başarılıydı. Her ne kadar ana konudan uzak olsa da kesinlikle kaçırmamanız gereken bir bölüm.

God Complex

Bu da ana konudan uzak olduğu için dolgu bölümü gibi gözükse de karakter gelişimi için çok önemli ve başarılı bir bölümdü. Doktor, Amy ve Rory bir kaç kişiyle beraber bir otelde kapalı kalıyorlar. Otelde herkesin bir odası var ve bu odada onların en derin korkuları yatıyor. Şimdiye kadar kimse en derin korkusuyla mücadele edip kazanamamış ve otel hepsine mezar olmuş. Doktor ve ekibin öteki karakterlerle ve korkularıyla etkileşimle kim olduklarının anlatıldığı çok başarılı bir bölümdü. Aslında otelin ana gücünün ne olduğu ve aslında neden herkesi tutsak edip yok ettiği oldukça zekiceydi. Basit bir korku hikayesinden fazlası var bu bölümde.

Closing Time

Önceden tanıştığımız ve Doktor’un ev arkadaşı James Corden ile Cybermen‘in olduğu bir bölüm. Fena değil, gene de çok başarılı bulmadım. The Impossible Astronaut’un hemen önünde olduğu için önemli. Çünku bu bölümden sonra Doktor Lake Silencio’ya gitmeye karar veriyor.

The Wedding of River Song

Sezon finalleri çoğunlukla en başarılı bölümler olurlar. Bir sezon boyunca devam eden hikayenin tamamlandığı, tüm ipuçlarının sonuna gelinen, kafalarda soru işaretlerini çözen bölümlerdir. Sadece bu sebeple bile The Wedding of River Song başarılıydı. Ancak daha fazlası vardı.

Bu bölümde imparator Winston Churchill, parkta oynayan çocuklara saldıran dinazorlar, Mısır piramitlerine giden trenler, havada uçan arabalar gibi bir çok eğlenceli sahne var. Zaman zıvanadan çıkmış ve her şey aynı anda olmaktadır. Bu işi de çözmesi gereken Doktordur. Ancak gölüm kıyısında öleceği güne gitmesinin önünde tek engel River Song’dur. Bu bölümde Doktor’un River’ı ikna edişini, onunla evlenmesini ve ölümden paçayı sıyırmasını izlemek inanılmaz keyifliydi.

Son bölümün ardındna yedinci sezon için daha umutluyum. Bu sezonda Doktor ününün etkisini gördü. Evrenin bir çok köşesinde Doktor’un büyük savaşçı anlamına geleceğini öğrendi. Amy ile Rory kendi ayakları üzerinde daha iyi durmaya başladılar ve Doktorsuz da güçlü karakterler oldular.

Favori sahnelerim:

Amy’nin Melody’ye babasının geleceğini anlattığı sahne (A Good Man Goes to War)

Rory’nin iki Amy arasında kaldığı sahneler (The Girl Who Waited)

Doktor ile River’ın evlendiği sahne ve ardından olanları River’ın anlattığı sahne (The Wedding of River Song)

Peki ne olabilir

Büyük ihtimalle Doktor’un 50’inci yılı da olduğu düşünülürse Dorium Maldovar’ın anlattığı Trenzalore düzlüklerindeki olayı göreceğiz, Doktor’un River Song’a ismini söylediğini göreceğiz, en önemlisi de Doktor’un kim olduğu ile ilgili bir şeyler öğreneceğiz.

Bu sevdiğimiz kahraman için 2012  Noel özel bölümünden sonra 2012 sonbaharına kadar beklememiz gerekecek. Ne dersiniz, Matt Smith tam bir doktor oldu mu, altıncı sezon hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hepsini yorumlarda yazabilirsiniz.

Doctor Who Sezon 6 inceleme son 5 bölüm’ için 3 yanıt

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.