Knights of the Dinner Table -veya Okumak Üzerine


Java Joint

Yazarlar: Steve Johansson, John O’Neil, Jolly R. Blackburn

Sanatçılar: Jolly R. Blackburn, Steve Johansson

Sayfa Sayısı: 67

Welcome to the JAVA JOINT

It’s downtown INDY’s best kept secret. Here a WEARY SOUL can grab a SWISS MOCHA, read a FRENCH NEWSPAPER, listen to a DRAMATIC READING of BOHEMIAN POETRY or simply catch the latest BUZZ. Any subject is fair game here. Politics, religion, social evils… Just be sure you can DEFEND your positions and don’t be offended if someone else takes an opposite STANCE.

Everyone comes to the J.J. for their own reasons. Some to ESCAPE. Some to FORGET. Others come to forge new friendships. It doesn’t really matter. There are as many things to do at the JAVA JOINT as there are DAYS in the YEAR.

JAVA JOINT’e hoşgeldiniz!

Indianapolis şehir merkezinin en iyi saklanan sırrı. Burada YORGUN BİR RUH İSVEÇ KAHVESİ alabilir, bir FRANSIZ GAZETESİ okuyabilir, BOHEM ŞİİRİN DRAMATİK OKUNUŞUNU dinleyebilir ya da basitçe en son DEDİKODULARI yakalayabilir. Burada herhangi bir konu konuşmaya uygundur. Politika, din, toplumsal kötüler… Sadece söylediklerinizi SAVUNABİLECEĞİNİZE emin olun ve birisi karşıt bir DURUŞ alırsa alınmayın.

Herkes J.J.’ye kendi sebepleriyle gelir. Bazıları KAÇMAYA. Bazıları UNUTMAYA. Diğerleri yeni arkadaşlıklar kurmaya gelirler. Sebep gerçekten önemli değildir. JAVA JOINT’te YILIN GÜNLERİ kadar yapacak çok şey vardır.

Her bölüm bu sözlerle başlıyor, Java Joint’te. KoDT‘nin bir yan ürünü sayabileceğimiz, temel kadrodan sadece Sara’nın bulunduğu bir çizgi roman derlemesi Java Joint. Diğer kişiler KoDT’ye sonradan eklenmiş, yan karakterler. Bence asıl karakterler yan karakterlerden daha renkli, bu konuda pek nesnel değilim açıkçası da. Ama Java Joint’i beğendim.

Black Gate dergisi

Black Gate dergisinden bahsetmek istiyorum. Michael Moorcock, Charles de Lint, Cory Doctorow, Jeffrey Ford, Edmond Hamilton gibi isimlerin orjinal eserlerini yayınladıkları 2001 yılında kurulmuş bir dergi. Yılda iki kere çıkıyor. Sayıları bence altın değerinde ama onlar yıllık 40$’dan biraz az bir para istiyorlar üyelik için. Her dergide çeşitli hikayeler oluyor ve güzel bir okuma deneyimi. Bende zamanında Amerika’dan gönderilmiş bir sayısı olsa da, 12. sayının önizlemesini de okudum, ki Cory Doctorov ve Michael Moorcock isimleri benim bir şeyi beğenmem için genelde yeterli oluyor. Elric… Çok iyi bir okumaydı.

KoDT’nin Black Gate’in arka sayfalarında yayınlanan striplerinin adı Java Joint. Bag Wars Saga incelememde belirttiğim gibi bir kitap kulübü hakkında. Her hafta bir araya gelip o hafta okudukları kitapları konuşuyorlar. Her sayıda yaptıkları önemli ve eğlenceli, beni bazen yerlere yığan noktalar buluyorlar.

Java Joint isimli kafeden genelde çıkmıyorlar

Karakterler, fantazi ve bilim kurgu edebiyatı üzerine kritiklerinin yanı sıra hayatlarından da küçük kısımlar paylaşıyorlar. Java Joint isimli kafeden genelde çıkmıyorlar. Genelde dememin sebebi bence çok harika bir bölüm olan Eddie’nin Neil Gaiman‘u fikirlerini çalmakla suçladığı bölüm. Bayılmıştım(Neil Gaiman’da sevdiğim yazarlardan biridir).

Kitap birbirinden ayrı hikayelerden oluşan 15 parçadan oluşuyor. Her parçada özgün yorumlar yapılırken, bazen bir yorum bir başka hikayede yer bulabiliyor. Paranormal Romans’la ilgili belirlemeleri 3 bölüm boyunca yer tutarken, çeşitli farklı fantazi kitaplar üzerine yorumları genelde tek bölüm oluyor. Eddie’nin “chick novels” okumaktan sıkılması gibi tartışılan konular önemli bilgiler veriyor okuyucuya, günümüz dünya edebiyatı hakkında.

KoDT’ye olan sevgimi bir önceki yazımda belirtmiştim. İlgilendiğiniz şeylerle ilgili yorumlar yapan insanları okumak, bazen hak vermek, bazen kızmak çok ilginç oluyor. Hele okuduğunuz şey esprili olarak yazılmışsa. DriveThru’ya uğrayıp bir bakın derim.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.